Translate

mandag 7. mai 2012

Å leve i nuet

Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift.
That is why we call it the present.

Nået er en gave. Det er en fin tanke. Hver ny dag ligger som en gave ved fotenden av sengen din hver morgen. Bare å sette igang og pakke opp. Når du legger deg om kvelden kan du kanskje ha følt at akkurat denne dagen var ikke helt din størrelse, eller kanskje den ikke var helt din farge, men det fine er da at det ikke betyr noe lenger.

Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Det eneste du eier fullt og helt er her og nå. Veldig enkelt. Og samtidig veldig vanskelig. For det er ikke alltid så enkelt å ikke ha tankene i fortiden på gamle følelser eller minner som gnager. Eller i planlegging og bekymringer for dagene som kommer. Og det er greit det.

Det er viktig å minnes, å bære minnearven sin med seg, for fortiden er den som har gjort deg til den du er. Men du kan ikke bo i den hvert sekund av dagen, for da lever du ikke fullt og helt.

Like usunt er det å konsekvent å bo i morgendagens bekymringer. Noe må man være der. Man må planlegge middager, tannlegetimer, foreldresamtaler, jobbintervjuer og ferier. Men når det er gjort må man tilbake til her og nå. Vente med tannlegetimen til man faktisk er der. I stedet for 200 ganger tenke igjennom hvordan det kommer til å bli.

Bruk energien på å være her. Være nå. 
Puste. 
Være.

"To be or not to be, that is the question"




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar