Translate

tirsdag 7. august 2012

Los Angeles (fredag 6.juli) - Disneytime

Vi var oppe i rimlig tid for dette var den store Disneydagen. Vi oppdaget fort at vi hadde valgt feil dag til å gå på stranda for denne dagen var det strålende sol fra knallblå himmel! Så utrolig deilig... Vi fikk i oss hver vår latte og gikk ut i bilen for å skru på GPS som vi kallte Jill. Vi kom oss greit avgårde, men vi mistet et filskifte og måtte derfor ta en liten ekstra runde, men Jill hjalp oss på rett vei. Måtte gjennom et mindre hyggelig strøk, men pytt pytt. Det tok oss rundt en time og 20 min å komme ut til Disneys parkering. Vi parkerte i Mickey seksjonen og gikk ut for å ta en tram videre til Disneyparken. Inngangsbilleten kom på 87 $. Fasinerende nok var det ikke en eneste kø. Og så var det inn gjennom porten og vi var inne på Main Street USA, en etterligning av en gammel 1800-talls gate. I enden av den kunne man se Sleeping Beauty Castle Og statuen med Walt Disney og Mickey.


Walt og Mickey


The Square at Mainstreet USA
  Det går et damplokomotiv rundt hele parken, så det var selvfølgelig det første vi gjorde. Etterpå gikk vi opp Mainstreet og fant en liten koselig kaffe kalt Carnation Café (som tatt rett ut av Mary Poppins) og spiste en veldig deilig frokost.



Noen gleder seg til frokost....

Den var faktisk bedre en frokosten på Applebees i New York!  Gode og mette begynte vi utforskingen av parken: Tomorrowland, Mickey's Toontown, Frontierland, New Orleans Square, critter County og Adventureland. 


Toon Town

Toon Town

Toon Town

Den gale hattemakers orkester

Det skumle slottet til heksa i Snøhvit
En liten hvil i varmen

Mark Twain Riverboat

På Junglecruise


Det eneste jeg syntes var litt synd var at Indiana Jones adventure var stengt for den hadde jeg gledet meg til, men vi fikk nå brukt noen timer på forskjellige turer. Etter 5 timer i parken var vi forferdelig sultne, selvom vi hadde fått oss en iskrem i mellomtiden. Vi gikk derfor opp opp på "Big Thunder Ranch Barbecue" og fikk en fantastisk all-you-care-to-eat barbecue middag for 25 $ for maten og 3$ for drikke. Det var kylling, spareribs, pølser, corn-on-the-cob, bønner, coleslaw, cornbread og cola og vann. 

Big Thunder Ranch Barbeque

Nummeret før matindusert koma...

 
Holdt på å svime av etterpå, så mette var vi. Vi avsluttet dagen med shopping. Som tok litt av.... Etter 11 timer i parken var vi slitne, mette, fornøyde og ferdig handlet. Vi var skjønt enig om at spøkelseshuset i New Orleans var det beste med hele parken. 

"Once...at bandcamp..."

Veien tilbake. Og ja, det er 6 felter..

Turen tilbake til Hilton gikk smertefritt, traff alle exiter og tilbake på hotellet bestemte vi oss for  freshe oss litt og gå en tur ned i hotellbaren. Slo oss til med hver vår Heiniken. 

Frøkna og Heineken

Men det ble med den. En Heiniken og vi var gode og brisne. Såpass at trappen opp igjen var problematisk for undertegnede. Ble jaggu nødt til å legge oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar