Translate

torsdag 2. august 2012

Alabama (Søndag 01 juli) - Den siste familiedagen

Vi sov ganske lenge denne søndagen, nesten til klokka ti. Men vi trengte det virkelig også. Vi var veldig seige i avtrekkeren denne morgenen (kan ikke skjønne det), så vi var ikke nede hos onkel og tante før klokka kvart over 11. Tante serverte oss nok en gang en svær og deilig frokost som vi bare klarte halvparten av. Etter et uvisst antall kaffekopper ringte jeg mamma via skype på onkels data. På tross av et dårlig timet hosteanfall fra min side og en dårlig linje så var det deilig å høre stemmen hennes igjen og få en oppdatering på hvordan det gikk hjemme.

I bakgrunnen ser man onkels blåbærbusker hvor vi plukket bær. Skikkelig gode!

Etter frokost/brunsj/lunsj gikk vi damene gikk opp igjen i leiligheten vår og forsøkte å få litt orden på bagasjen. Onkel kom og banket på etter en stund for det var et program han ville vise oss. Det het "Swamp people" og handlet om alligatorjegere som lever i sumpene i Alabama. Mer enn litt spesielt for å si det sånn. Da programmet var over kjørte vi en tur ut i Fair Hope hvor vi var innom en utrolig fin bokhandel. Tante hadde tidligere på dagen gitt meg en signert bok av Annie Flag i gave og denne bokhandelen hadde mange av hennes bøker. Fant jaggu gamle gode Harry Hole der også :-)
I tillegg hadde de mange morsomme småting (kjøpte noen tinnskilpadder til mamma, jentene mine og meg selv) og selvfølgelig hadde de som alle andre plasser i dette landet muligheten til å kjøpe kaffe og kake. Vi kjøpte oss alle hver vår kaffe og satte oss ned og skravla litt med Juhwa og Faith som hadde ventet på oss utenfor bokhandelen. 



Gyngestol og latte i nydelig bokhandel. Har det ganske greit!
Da alle hadde fått i seg kaffen sin tok onkel og tante oss med på en biltur gjennom Fair Hope langs the scenic route. 


Noe spesiell byggestil... Det er vel her Frodo bor.

Vakkert i Fair Hope
Etterpå dro vi på The Bass Pro, et gigantisk kjøpesenter for alt sportsrelatert. Kjøpesenteret var en attraksjon i seg selv ettersom de hadde mange lokale utstoppede dyr på utstilling og etterlignet deres naturlige miljø. Lengst inne i butikken var det et fossefall, med en bru over!! Fossefallet endte i et akvarium. Inne i restauranten (selvfølgelig) var det enda et akvarium.  

Fossefall i butikken. Helt normalt.

Denne lå på en benk i butikken. Noen som hadde ombestemt seg, tenker jeg. Ville vel ha noe større.


Disse jaktes det på i Alabama



"May I help you with your shopping, sir?"

Vi begynte å bli ganske sultne, men heldigvis tok onkel og tante oss med på "The Marble Slab Creamery" Faaaaantastisk iskrem. Men den var på størrelse med to middager så jeg ble etterhvert ganske kvalm og fikk brainfreeze. 

Husker ikke hva denne het, men den hadde oreo cookies i seg.
Da vi var ferdig med isen kjørte vi bilen ned til et område der alligatorene holder til. Dessverre så fikk vi ikke sett alligatorene, kun luftboblene deres. Men vi fikk sett noen skilpadder og ganske store fisk. Det var for varmt til at alligatorene ville komme opp.

Noe skeptisk glis på Fruen...


"Hva? Kan jeg ikke svømme her?"


Fiskevak

Vi dro tilbake til onkel og tante og da var "ungene" kommet, Julia også og de var igang med å lage mat til oss. Juro hadde med seg en bluefin tuna og de hadde tatt frem noen monster svære reker. Det går 5 norske reker på en amerikansk - hvis de norske rekene er store! Det var et deilig måltid! Ikke bare fordi maten var så utrolig god, men fordi hele familien var samlet rundt bordet. Vi ble sittende og prate i evigheter. Vi fikk en monsterstor bløtekake til kaffen (everything is big in america) og på tross av hvor lenge vi satt og spiste så klarte jeg ikke å spise opp stykket mitt. Og det skjer aldri! Til slutt var det så sent at vi var bare nødt til å bryte opp. Juhwa skulle kjøre til Birmingham og Faith skulle kjøre helt til Texas! Og Juro måtte bli ferdig med å pakke siden han skulle flytte dagen etter. Litt rart å si hadet til alle. Frøkna og Fruen fikk unnagjort litt pakking, så vi var ikke i seng før ett! Litt ille å vite at klokka sto på ringing til klokka seks...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar