Translate

søndag 7. oktober 2012

Et ryddig hjem?

Det å rydde mens du har små barn er som å måke mens det snør! Det øyeblikket du får øye på stuegulvet etter et par timers hardt arbeid, så renner det over igjen. Ok. Jeg overdriver. Men ikke så mye. I hvert fall så føles det ikke slik.



Det er mye jobb å ha et ryddig hjem når man har to små. Og når du og ektefellen kanskje ikke alltid er enige om hvordan man rydder. Men vi har noen barn som er ganske flinke og vi har laget oss noen rutiner og regler som virker ganske bra:

1. Alt som tas inn i stua skal tas ut igjen når man er ferdig med å leke for dette er mamma og pappa sitt fristed. 

2. Det finnes veldig mange fine esker og kasser som kan brukes til å sortere barnas leker. Vi har valgt rottingkasser som passer perfekt inn i hyllene på barnerommet. Vi har hengt opp bilder av diverse leker på eskene, f.eks. Barbie, baller, biler, tegnesaker slik at jentene lett ser hva som skal hvor. 
 
3. Rydderegler:  
*Alle skal henge på plass klær, sett på plass sko og sekk og rydde bort tom matboks når de kommer hjem. 
*Alle skal være med på en kvarters rydderunde før jentene gjør seg klare for kvelden. 
*Alle skal rydde bort sitt eget glass, bestikk og sin egen tallerken etter middag. 
*Alle skal selv legge skittent tøy i skittentøyskurven, sortert i riktig kurv - mørk ,lys eller rosa (jada, rosa - I kid you not!)

Det å holde det ryddig, i hvert fall litt sånn passe, har mye å si for hvor bra vi har det. Vi blir gladere og roligere som familie og personlig så kjenner jeg at når jeg rydder rundt meg, så rydder jeg i hodet. 

Et lite tips til slutt: Føler du deg sliten og oppgitt, så reis deg opp av sofaen og bestem deg for å legge 27 ting på sin rette plass. Løft opp en etter en ting og tenk over hvor den hører hjemme. Så legger du den der den skal. Lover deg:  27 ting senere er energien din løftet et par hakk opp og du vil føle deg bedre.  Og hjemmet ditt takker deg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar