Translate

mandag 24. september 2012

5 ting lykkelige mennesker gjør

Livet er tøft. For oss alle. Vi har alle perioder i livet da alt suger. Ingenting fungerer. Perioder med psykisk smerte. Perioder med fysisk smerte. Traumer. Kriser. Hvorfor er det da noen mennesker som allikevel klarer å være lykkelige selv i disse tunge stundene i livet? Selvfølgelig har de det også tøft, men de klarer allikevel å ha et positivt utgangspunkt.


Her er 5 råd:
1.  Lykkelige mennesker er robuste

Livet slår oss alle i bakken av og til, men å bli boende der nede fører bare til elendighet. Ha din dag med "synes-så-synd-på-meg-selv" og så kom deg opp og prøv igjen!

2. Lykkelige mennesker er åpne. 

Å bli såret gjør at du ønsker å aldri føle smerte igjen, men hvis du ønsker å være lykkelig i livet må du åpne deg opp for nye muligheter-og sjansen for å bli såret igjen.

3.Lykkelige mennesker vet at tristhet er midlertidig. 

Å se på de snøstormer -og sporadiske tordenstormervi alle går gjennom i livet som regndusjer før sola skinner, er et must. Kall det yin og yang, lys og mørke, fordi uansett hva du velger er betydningen den samme. Dessverre, alle trenger vi å oppleve negativitet i livet. Hvordan du håndtere det  - det er der den sanne utfordringen ligger.

4. Lykkelige mennesker velger å være lykkelige. 

Jeg kan være sint og frustrert, eller jeg kan velge å lette opp og ta det en pust av gangen. Noen ganger er det alt du kan gjøre. Smil, pust og velg å se verden som et generelt godt sted - som tidvis stinker.

5. Lykkelige mennesker later som. 

"Misery loves company" er det noe som heter. Men det trenger ikke å være slik. Noen ganger vil bare det å late som du er fornøyd gjøre at du føler deg bedre. Jeg sier ikke at du skal skjule følelsene dine. Det er viktig og sunt å dele og kommunisere. Det jeg foreslår er enkelt -noen ganger må du "fake it til you make it"
Lykke trenger ikke å være en drøm vi bare ser i filmer, men tingen er at vi ofte må jobbe for det. Vi ser disse lykkelige, vellykkede mennesker og antar at de er "født sånn" eller "heldige". Virkeligheten er imidlertid at i likhet med de fleste fantastiske ting i livet, er lykke et tankesett som for mange av oss krever øvelse. Å lære at vi har evnen, mer ofte enn ikke, til å håndtere en situasjon på mer enn én måte er befriende fordi det gir oss en følelse av kontroll over ting som vi egentlig ikke har kontroll over. Så når livet gir deg sitroner, prøve å lage en kick-butt limoncello og prøv å velge å være lykkelig under prosessen. Jeg tror det er trinn en.







Dette er laget etter en artikkel på MindBodyGreen skrevet av den fantastiske Yoga intruktøren Jennifer White.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar