Translate

mandag 30. juli 2012

Washington DC (torsdag 28.juli) - Hot, hot hot!!!

Vi startet dagen forholdsvis tidlig. Og godt var det for dette skulle bli en varm dag. I ni-tiden var vi ute av hotellet og på vei ned 11th street. Store deler av Washington DC er bygd opp på samme måte som i New York. Gatene er lagt opp i en "grid" eller rutenett. Bokstavgater ene veien og nummer gater andre veien. Hotellet vårt lå på hjørnet av 11th og L-street.

Vi spiste frokost på en liten sandwich sjappe og ruslet ned til Pennsylvania Avenue. Vi gikk nedover Avenuen inntil vi kom til the White House.

The White House



Forrige bilde er bare juks. Dette var så nærme vi kom.


Etter en liten bildesession overvåket av Secret Service, krysset vi ellipsen og gikk bortover the Mall til vi kom til Lincoln Memorial. Det var en WOW-opplevelse! Man skjønner ikke helt størrelsen på det når man ser det på tv...


 The Lincoln Memorial


 The Man

The Gettysburg Adress

The reflecting pool var tømt og den enorme søylen - the Washington monument var stengt. Dette var pga et jordskjelv i desember som hadde forårsaket store skader slik at det nå var under reperasjon.

 Vi kom ikke inn,men her er beviset på at vi var utenfor.

Vi gikk allikevel hele the Mall bortover hvor vi bl.a fikk med oss en festival. Vi var kun innom Fly-museet selvom alle museene ved the Smithsonian Institute var gratis, men vi var så utrolig slitne. Varmen tok virkelig all peppen ut av oss! Vi måtte stadig ta pauser langs veien for å hvile.


Vi fant oss en McDonaldsbod (kødder ikke) hvor vi kjøpt oss burgere og iskald drikke og fant litt skygge. Her ble dagens lunsj ble inntatt sammen med en skokk svarte fugler som tagg pommes frites og noen ekorn som lå i skyggen og "chilla". Du vet det er varmt når selv ekornene er nødt til å ta seg en hvil...

"Kan du bomme meg en tier til en is, kompis..."


 Til slutt kom vi frem til Capitol Hill og fikk sett hvor senatet sitter. Der hoppet vi på en guidebuss og fikk en to timers tur der vi fikk sett alle "memorials " i Washington DC. Vi gikk etterhvert helt i surr om hvilken Memorial som var for hvilken president og hvilken krig. Det var så sinnsykt mange av dem!!

been there...

Vi hoppet av i 10th street ettersom vi gjerne ville få med oss Ford Theater der Abraham Lincoln ble skutt. Det viste seg i tillegg å være et stort og veldig bra museum om President Lincoln og om The Civil War. Det ble avsluttet i teateret der han ble skutt og etterpå gikk vi over gaten og inn i huset der han døde.

Dette er boksen hvor Presidenten satt da Booth skjøt han


Dette er bøker om Lincoln - 15000 bøker (og flere blir skrevet hele tiden)


Etterpå gikk vi opp i gaten til Madame Tussauds. Og som seg hør og bør så har selvfølgelig Tussauds i DC en stor utstilling over alle presidentene. Den var overraskende bra!!

Me and the Man


Scary interrogation!!


Vi var regelrett utslitt  da vi kom ut fra utstillingen, så vi sjanglet ned gaten til Hard Rock Cafè hvor vi fikk turens beste måltid. Det ble Angus biff på Fruen og stekt laks på Frøkna. Herremåltid!!

Fornøyd på Hard Rock - god mat, god musikk - what's not to like?


Vi var så mette etterpå at det var så vidt vi klarte å rusle opp gata tilbake til hotellet,men vi var tvunget til å gå innom Corner Store for å kjøpe vann. Helt livsnødvendig når det er over 40 varmegrader ute!

Tilbake på hotellet kjempet jeg meg inn i treningstøyet og gikk ned på treningsrommet. Løftet litt vekter og tok en halvtimes intervalløkt på mølla. Det trengte jeg det! Frøkna var på internett mens jeg trente for vi hadde oppdaget at de hadde gratis tilgang til PC. Bare så synd at den hadde NATOs treigeste nett-tilgang. Frøkna kjempa seg gjennom mail besvarelser, mens jeg begrenset meg til en statusoppdatering på facebook.

Resten av kvelden ble brukt til å pakke, for dagen etter skulle vi videre. Ble litt tid til å se litt TV også. Noe må man gjøre mens man venter på at Aloe Veraen skulle tørke etter at vi hadde smurt de brente ansiktene og skuldrene våre...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar