Translate

lørdag 28. juli 2012

New York (tirsdag 26.juni) - Turistdagen evt. den store kø-dagen

Mens jeg tok en dusj var Ingunn nede og hentet kaffe til oss og mens Ingunn tok en dusj trente jeg litt yoga. Så var vi klare til å starte dagen.

På vår lokale Deli kjøpte vi vann og bagels with creamcheese til frokost. Dagens plan var først litt buss-sightseeing gjennom Financial District og Wall Street før vi gikk av i Battery Park. Vi skulle ut til Liberty Island! Det viste seg at vi ikke var de eneste som hadde planlagt dette denne dagen. Det ble den store kø dagen! En time og tjue minutt sto vi i kø for å komme oss ombord i en av båtene. Greit nok det egentlig, hadde det bare ikke vært for den intense vinden. Det var en orkan som raste i Florida , så det kan være grunnen. Selvom sjøen var grov gikk det overraskende greit over og det smakte godt med en varm Pretzel og kald cola ombord i båten. Turen utover med båten ga oss et spektakulært utsyn over Manhatten og det ble enda bedre da vi kom ut til Liberty Island. Frihetsgudinnen var "breathtaking". Enorm!!

 Frihetsgudinnen



Pompel og Pilt foran Manhatten Skyline

Da vi skulle ombord i båten igjen var det tid for ny kø med storm i kasta ("bare 50 minutt denne gangen"), så da vi kom tilbake til Manhatten var vi så slitne at vi var nødt til å ta oss en liten pause i Battery Park. Koselig å se på alle barna som lekte i fontenen og alle ekornene som var overalt. De var semi-tamme. En dame sto og matet de og de klatret opp på henne og spiste ut av hånden hennes. Hun syntes det var veldig moro helt til en gås kom skvatrende og ville smake. Da skreik hun og løp gitt :-)

Etter at energien hadde kommet tilbake gikk vi oss en tur på Wall Street hvor vi bla. så the Stock Exchange. Haddde egentlig bestemt oss for å se 9/11 Memorial, men etter å ha sett køen ble det jaggu Mc'ern i stedet. Good Choice:-)

We were here



 New York Stock Exchange
Etter å ha spist var vi i slaget og bestemte oss for en spasertur over Brooklyn Bridge. Dette gikk ikke helt etter planen ettersom vi gikk feil vei. Men vi ga ikke opp. Vi fikk oss en tur gjennom Chinatown og Little Italy,  men til slutt var broa der. En magisk tur over. Vi stoppet på halvveien og satte oss med muren til "midttårnet" i ryggen og Manhatten skyline foran oss og solen over oss og bare nøt!



Dette er - selv nå - turens høydepunkt. Kunne ha sitti der i evigheter hadde det ikke vært for at vi begynte å merke presset etter et toalett.

Vi gikk ned til Brooklyn, fant subway'en og kastet oss på riktig bane mot upper westside. Bare så synd at det var en ekspress! Vi måtte helt ut til Harlem før vi kom oss av og fikk byttet til en bane i retning downtown igjen.
Frøkna ville si at vi har begynt å vanke i Harlem. Greit nok det. Litt verre når den engelske oversettelsen er: "We're wanking in Harlem." :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar