Translate

lørdag 15. juni 2013

Spotless home

Kommer aldri til å skje. Men det er rart med det. Jo ryddigere det er hjemme jo ryddigere føles det inni meg og jo høyere blir energi nivået. 
Jeg er ikke helt nazi når det gjelder rydding selv om det kanskje virker slik på bloggen noen ganger. Men jeg er stadig på leting etter det perfekte systemet som vil gjøre det enklere og mer "sytalaust" å holde hjemmet mitt innenfor en minumums standard som jeg kan leve med. Her er noen tips og "leveregler" som jeg har funnet fungerer.

1. Vask vasken! Hvis du får ryddet unna på kjøkkent og tørket over vasken slik at du kan stå opp til et rent kjøkken har du allerede i det du står opp et godt utgangspunkt for dagen. Ta deg fem minutter til å sette møkkete tallerkner i vaskemaskinen, tørk av benkplater og tørk over kummen slik at den stråler.

2. Vask en klesvask om dagen. I stedet for å vente til helgen og skulle være nødt til å vaske tre klesvask for dag, med alt det innebærer av tørking, bretting og vekkrydding (egentlig ikke et ord, jeg vet det, men når har det stoppet meg?). Da føles ikke klesvasken som husmorens store svarte hull der alle husmødre går for å dø.

3. Ta deg av innkommende post umiddelbart. Kast eller resirkuler reklame og putt regninger inn i det systemet du har valgt for regningsbetaling.

4. Kast søppel. Det høres kanskje litt banalt ut, men når du tenker deg om hvor mange ganger har du ikke knyttet sammen søpleposen og satt den rett utenfor døren for å ta den senere. Eller tatt av "taggen" på ditt nye klesplagg og lagt dette på kommoden mens du henger opp klærne for at du skal kaste den senere. Senere, senere, senere. Ta deg de ti ekstra sekundene og gjør det med en gang.

5. Rydd hver kveld. Det trenger ikke å være plettfritt, men bare jevnt over ryddig. På den måten slipper du å våkne til rot og du sover faktisk bedre. (Det er faktisk bevist at rot påvirker nattesøvnen, så det!)

6. Roteskuff. Alle ryddige hjem trenger en roteskuff. Det er fryktlig deilig innimellom når du står med en ting i hånden som ikke egentlig har et hjem, eller du får gjester om fem minutter og du har armene full av ting du ikke rekker å sortere. Dump det i skuffen. Det eneste aberet er at den må ryddes i og tømmes med jevne mellomrom


Dett var dett. Dette er ikke ekstremt tidkrevende. Men du kommer veldig mye nærmere et "visuelt harmonisk hjem". Og husk dette er regler for alle - ikke bare mor :-)Her er mitt visuelt harmoniske hjem
inspirert av et innlegg hos http://www.sarakalke.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar